LVSV Brussel

Liberaal, pluralistisch, partijonafhankelijk en vrijzinnig sinds 1937


Bestuur

Rias Smismans

Functie: Voorzitter
Studierichting: Politieke wetenschappen VUB
Favoriete liberale denkers: Frederic Bastiat, Milton Friedman

Ik ben Rias Smismans, voorzitter van LVSV Brussel. Ik studeer communicatiewetenschappen en politieke wetenschappen aan de VUB. Verder ben ik ook student-ondernemer en ben hiervoor erkend door Start.Lab-Brussels. Ik ben ook wel eens te vinden op de activiteiten van andere kringen, zoals Hesbania, Limburgia of Vrij Onderzoek. In mijn voorgaande jaren bij het LVSV heb ik veel bijgeleerd over onze mooie liberale ideologie. Ik hou niet echt van stempeltjes binnen het liberalisme aangezien we moeten omarmen wat ons verbindt in plaats van verschillen te zoeken, maar ik beschouw mezelf als een vrijemarktaanhanger en ethisch progressief. Als je graag enkele van mijn standpunten wilt weten, mag je me altijd aanspreken voor een discussie.

Jutta Kempeneer
Functie: Vicevoorzitter
Studierichting: Master Bedrijfskunde, VUB
Favoriete liberale denkers: John Stuart Mill, David Hume (gedeeltelijk)

Ik zie mijzelf als humanist en vind dat het liberalisme hier een grote rol in speelt. Ik geloof dat enkel wanneer het individu zelf gelooft dat het bestaansrecht heeft om zijn eigen verantwoordelijkheid te nemen in zijn leven, men zijn eigen vrijheid kan nastreven en beleven. Ik heb een zeer open kijk op de wereld en sta dan ook steeds open voor gelijkwaardige debatten die het gemeenschappelijk belang in het achterhoofd houdt. Bij LVSV word ik uitgedaagd om de verschillende standpunten in het liberalisme in de ogen te kijken en te debatteren over de toekomstige mogelijkheden die het liberalisme heeft.

Tomek Germis

Functie: penningmeester
Studierichting: Rechten VUB

Ik ben Tomek Germis en ik studeer rechten aan de Vrije Universiteit Brussel. Wat betekent LVSV voor mij? Het Liberalisme was me tot kort niet zo heel goed bekend, maar het is dankzij LVSV Brussel dat jezelf kunt omscholen in de school van liberalisme. Het Liberalisme is geen eenduidig gegeven aangezien er verschillende stromingen zijn binnen het liberalisme die hun eigen visie na streven. Mijn persoonlijke voorkeur gaat persoonlijk naar het Neoliberalisme. Omdat daar wordt gestreefd naar een vrije markt economie en de rol van de overheid en de staatsbedrijven zo klein mogelijk wordt gehouden. Belangrijk aspecten binnen deze stroming zijn namelijk, individuele vrijheid, bescherming van het privébezit … Belangrijke Denkers binnen deze stroming zijn onder meer Friedrich Hayek en  Alexander Rüstow. Ik laat me beïnvloeden door John Rawls, Michel J Sandel, Naomi Klein en Francis Fukuyama. Wees niet bang om dingen te leren, het is niet omdat je iets niet weet dat  je het niet moet proberen, Hopelijk wordt LVSV ook voor jou een leerschool zoals het voor mij één is. Graag eindig ik met de mooie woorden van Fredrik Willem de Klerk “ we doing what we do because we believe it’s right”

Lukas Huyssen

Functie: Vicevoorzitter
Studierichting: Toegepaste economische wetenschappen VUB
Favoriete liberale denker: Milton Friedman

Vorig jaar kwam ik in aanraking met LVSV en wist ik nog niet goed waar en hoe ik mij moest plaatsen binnen het liberalisme. Doormiddel van onze activiteiten en mij verder te verdiepen in de literatuur begon ik stilaan mijn stroming te vormen. Als klassiek liberaal ben ik vooral geïnteresseerd in de socio-economische aspecten van de samenleving. Ik ben voorstander van minder regulatie en meer vrije marktwerking. Het liberalisme heeft me heel wat verlichting bijgebracht. Het heeft me ook geleerd om andere mensen bijvoorbeeld niet meteen te beoordelen maar hun manier van denken te begrijpen

Lieven Van de Keere

Functie: politiek commissaris
Studierichting: Schakelprogramma Rechten VUB
Favoriete liberale denker: Friedrich Hayek

Voor mij is LVSV eerst en vooral een leerschool waar je het liberalisme beter leert kennen in een aangename studentikoze sfeer. Als politiek commissaris ben ik dan ook verantwoordelijk voor de politiek-filosofische interne elementen en als zodanig erg betrokken bij de ideologische ontwikkeling.
Het liberalisme staat volgens mij voor de vrijheid van het individu en spontane orde in een open democratie.
Ik ben er zeker van dat zonder het LVSV ik niet zo zou zijn gegroeid. Daarom wil ik ook met veel plezier mijn ervaring en kennis doorgeven.